Den lille hjælp med den store effekt

Hvis du gerne vil se filerne, så scroll ned i dette indlæg.

Måske du ikke har hørt om det, men Steffen Altmann har lavet et megastudie, der viser, at når jobsøgende i Tyskland får udleveret en simpel, 4 siders folder med “elementære råd om god jobsøgning”, så stiger beskæftigelsen blandt dem, der har fået folderen med op til 4%.

Det er en nyhed, at vi kan mega-dokumentere, at den lille hjælp kan have en markant effekt. Men det er ikke nyt, at det forholder sig sådan. Har man som rådgiver arbejdet jobrettet før, så har man også set, hvor små ting, der kan gøre hele forskellen.

Og så tilbage til Steffen Altmanns undersøgelse. Værdien i undersøgelsen er “4 sider med elementære råd“. Det kan vi lære af i Danmark og kopiere. Hurtigt.

For det er netop ikke raketvidenskaben og det sværeste, vi skal have fat i. Det er det solide håndværk og de grundlæggende regler.

Ved at klikke på linkene herunder kan du hente

De er lavet, så I kan bruge tiden på at vende opmærksomheden ud i verden. Og ja, de tre papirer må downloades og kopieres, ændres og misbruges frit. De er det mest elementære og en fornuftig begyndelse.

Har du brug for mere hjælp, så kan du også få det af mig. Uanset om du sidder i et jobcenter, der har brug for hjælp til at give den lille hjælp, eller om du er jobsøgende, som gerne vil have mere af den lille, men vigtige hjælp.