#MakeItWork

En dansk undersøgelse har vist, at det mest motiverende der findes, er at gøre noget, der virker – ikke at vi ‘performer’, når vi er motiverede. Det er værd at lægge mærke til, fordi det giver os som jobrådgivere en helt ny definition på vores kerneopgave: Vi skal hjælpe jobsøgende til at få gode oplevelser med og i deres jobsøgning. Og det giver jobsøgende et nyt rum at arbejde i: Du er ikke en fiasko, når du bliver træt af en jobsøgning, der ikke gør nogen som helst forskel. Og du kan forvente at det bliver sjovere at søge job, når du finder en måde at søge job på, der ikke kun giver dig stilhed og afslag retur.

Det er der heldigvis mange måder at gøre, ligesom der er mange måder at måle og tænke ‘godt udbytte”: At lære noget nyt, at se nye jobmuligheder, at forstå og kunne handle på arbejdsgivers vurdering og måske at få lov at udvikle sig, mens man søger job.

Det er hele essensen i #MakeItWork: At vi hele tiden skaber oplevelsen af, at det vi gør virker og hjælper os, både jobsøger og jobrådgiver. Når og hvis det er målet, så får alt det vi gør og alle de “dumme”krav, der er til jobsøgende en ny mening:

  • Jobsøgende skal registrere deres jobsøgning på jobnet, fordi det giver os mulighed for at se, hvilke jobtyper, der over tid giver respons fra arbejdsgivere
  • Jobsøgende skal søge to jobs om ugen, fordi selve kontakten med arbejdsgivere er en vigtig, og i mine øjne uendeligt undervurderet, måde at lære om egne jobchancer og arbejdsgiveres tanker og behov
  • Jobsøgende skal deltage i et virksomhedsrettet tilbud, som regel efter 3 eller 6 måneders ledighed, fordi det at afprøve noget (en ny virksomhed, en  ny jobtype)

Og nej, det var ikke en salgstale. Det var min ærlige mening om, hvordan du som jobsøger OGSÅ kan vælge at opfatte de krav, som systemet stiller. Og jaja, der måtte kunne være en klarere, grafisk opsamling på jobnet-registreringer, men det kan være, at det kommer.

Hvorfor det er vigtigt? Fordi jobsøgning er som en labyrint, vi skal finde vej igennem, mens den ændrer sig i bedste Harry Potter-stil. Og jo mere overblik vi kan skabe, desto bedre kan vi se veje til midten af labyrinten.

Alle siger, at jobmarkedet buldrer frem, men vi kan samtidig se, at nogle (grupper af) jobsøgende ikke buldrer med. STAR har med deres Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Efterår 2017. vist et par spændende ting:

  • Flere virksomheder (hver fjerde, der søger) oplever ‘rekrutteringsudfordringer’ – altså de har haft svært ved at finde den arbejdskraft, de søgte (Figur 1)
  • Selvom nogle brancher altså oplever rekrutteringsudfordringer, så er der andre brancher, som oplever færre rekrutteringsudfordringer end for et år siden (Tabel 3)

#MakeItWork handler om at tage al den viden du kan finde (eller selv skabe ved at tale med andre) og bruge den til at ændre det, der ikke virker. Lød det for nemt og teoretisk? Lad os prøve at gøre det mere konkret.

Som jobsøgende i mere end 3-4 måneder uden resultat, så har du sikkert en fornemmelse af, hvad din udfordring er, når du bliver sammenlignet med andre ansøgere til et konkret job: Du har mindre erfaring, for meget erfaring, du har siddet for højt i et hierarki, du har en ‘skæv’ uddannelse eller ‘skæv’ erfaring. Der er flere og andre  grunde, men listen herover plejer at dække de fleste fravalgsgrunde.

#MakeItWork stiller spørgsmålet: Hvad kan du gøre for at komme uden om fravalget til de jobs, der bliver slået op?

Det at få et job handler nemlig ikke kun om at få arbejdsgiver til at tænke og sige “Ja”. At få et job handler også om at finde ud af, hvad der får arbejdsgiver til at tænke og sige “Nej” og påvirke arbejdsgivers fravalg.

Har du været ledig i mere end 8-10-13 uger – eller arbejder du med jobsøgende, der ikke kan få hul igennem til arbejdsgivere –  så er det en god idé at tænke over, om du skal skrive noget andet, søge andre typer af jobs eller søge på en anden måde, for at lave en jobsøgning, der faktisk virker. Og igen: Det bør du kunne få hjælp til hos din professionelle rådgiver.

Hvis du ikke umiddelbart kan se (et) svar på MakeItWork-spørgsmålet, så træk vejret. Det vigtige og konstruktive er, at du tør stille spørgsmålet – og der er hjælp i de to næste blogindlæg, der er lige om hjørnet.